lördag 22 oktober 2011

Grodbakelser

Igår kväll hade vi lite pyssel tillsammans här hemma, gjorde grodbakelser.

Först bakade vi muffins. Vi skar bort lite överst på en muffins (den översta ytan som får en liten skorpa) och la den till en annan. Varje bakelse bestod av två muffins. Därefter bredde vi lite sylt, vi använde blåbärssylt, på ena halvan. Ovanpå detta, vaniljkräm uppblandad med vispad grädde.
Den andra muffinsen lades på, därefter grädde över hela grodan. Slutligen marsipanen, spritsade ögon samt strödde på lite florsocker ovanpå.
Lagom söta. Roliga att göra, se på och supergoda.
Vi gjorde dem till minne av min farfar som skulle ha fyllt 100 år i onsdags! Grodorna passade bra då han var en sprallig, levnadsglad och alltid positiv person. Tanken var att vi skulle haft kolabönor och små fugde också, något som tillhörde då det var dags för kalas hemma hon honom. Minns det så väl. Han hade alltid köpt en hel förpackning med apelsinfestis också, när de hade den trekantiga formen. Då låg de i en sexkantig papperslåda. Barnen satt i köket och de vuxna i vardagsrummet, det var för trångt för att vi skulle kunna få plats allihop i samma rum. Dricksglasen och porslinet var väl inte alltid så väldiskat så jag minns att pappa snabbt brukade kolla läget och i smyg diska det som verkligen behövdes.
Härliga minnen!
Trevlig helg!
Kram Anna-Karin



3 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Vad skoj att de vill vara med om min utlottning !
Kraam
Sanne

Fru Venus sa...

Helt underbara, och säkert goda! :-)

pendekarmuda sa...

"Thank you for nice information
Please visit our website unimuda and uhamka . . . . . . . . . . . . . . . .